Dvi sestrice, lipe ka anđeli: Kaštela zavijena u crno, u strahovitom sudaru poginule mlade djevojke

Ilustracija

U sudaru dvaju osobnih vozila u Dicmu, noćas oko 00,44 sati, na cesti D1, smrtno su stradale dvije sestre s podučja Kaštela. Jedna od njih rođena je 1998., a druga 2002. godine.

Njih su dvije upravljale Škodom Octavijom, a do nesreće je došlo u trenutku kad su se pokušale uključiti u promet u smjeru Splita.

Naime, one su bile, kako saznaje Slobodna Dalmacija, na proslavi rođendana u jednom ugostiteljskom objektu uz cestu. Kada su namjeravale uključiti se u promet na njih je naletio Mercedes kojega je vozio 19-godišnji vozač.

Udarac je bio toliko strahovit da je automobil u kojemu su bile dvije sestre odbačen barem 30 metara, ispao je i motor.

I dok su nesretne sestre stradale od siline udarca, vozač mercedesa je pretrpio lakše ozljede. Budući da je u splitsku bolnicu otpremljen u stanju šoka, zadržan je na promatranju.

Očevid je uradio zamjenik općinskog državnog odvjetnika uz asistenciju policije, što je potrajalo do 4 sata ujutro, piše Slobodna.

U povodu prometne nesreće u Dicmu, koja je ganula čitavu Hrvatsku, a o njoj pišu i mediji u regiji, oglasio se i DORH.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj, te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 sati u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, na način da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće”.

Kako su iz Slobodne Dalmacije neslužbeno doznali, prvo alkotestiranje mladog 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola, no tek će nalazi krvi i urina pokazati da li je možda bio pod utjecajem nekih drugih supstanci.

Potreseni Kaštelani

Tragična vijest o smrti dviju sestara iz Kaštela, potresla je i Hrvoja Maleša, također Kaštelanina, široj javnosti poznatog i kao najmlađi predsjednik Hajduka u povijesti splitskog kluba, inače iz bankarskog sektora.

On je tim povodom na Facebooku zapisao sljedeće stihove:

“I ova stranica,

I Kaštela i Zagora,

zavijeni su u crno.

Duša plače za dragim curama.

Dvi sestrice, lipe ka anđeli,

otišle su anđelima.

Bože dragi,

Utješi i pomiluj svojom ljubavlju

našu Renatu i njenu obitelj…”

Share This Article