Povjerenstvo dalo opomenu ravnatelju Civilne zaštite Damiru Trutu: Napravio sam propust

Screenshot

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo niz odluka među kojima je i ona vezana za ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite Damira Truta.

Kako je RTL-u potvrdilo Povjerenstvo, Truta su opomenuli jer je utvrđeno da je povrijedio članak 10. stavak 4. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

“Obveznici su dužni jednom godišnje podnositi imovinske kartice Povjerenstvu do 31. siječnja tekuće godine za prethodnu godinu”, stoji u Zakonu.

Kako su s RTL-a doznali, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite propustio je podnijeti godišnju imovinsku karticu za 2021. godinu.

O cijelom ssu slučaju kontaktirali i Truta koji je kazao da je napravio administrativni propust.

“U kratko vrijeme dogodilo se nekoliko osobnih i normativnih promjena. Kako sam natječajem imenovan na mjesto ravnatelja, što više nije dužnosničko mjesto, podnio sam imovinsku karticu za razrješenje s mjesta pomoćnika ministra “, dodao je Trut.

“U međuvremenu je izmijenjen Zakon pa sam bio obvezan podnijeti karticu i za imenovanje na mjesto ravnatelja, a sve se to događalo krajem godine pa sam smatrao da je to dovoljno i za godišnju imovinsku karticu”, pojasnio je situaciju iz svoje perspektive.

Kako je kazao, tada je imao puno obaveza zbog kojih nije pratio sve promjene normi.

“Nakon upozorenja od strane Povjerenstva podnio sam i godišnje izvješće za imovinsku karticu jer nisam imao nikakvu namjeru skrivanja niti nepoštivanja obaveza iz Zakona o sukobu interesa”, zaključio je ravnatelj Trut, piše RTL.

Share This Article