Rusija pohvalila Milanovića, evo i reakcija, Grbin: Kao što je Srbija svojedobno napala Hrvatsku, tako je Rusija sada napala Ukrajinu; Kekin: Mislim da bi se svatko trebao zabrinuti

Foto: SDP

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov održao je prvu veliku godišnju konferenciju za novinare, a na njoj je čak spomenuo hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Pohvalio je njegovu nedavnu izjavu kada je među ostalim rekao da “Washington i NATO preko Ukrajine vode hibridni rat protiv Rusije”. Za komentar tih pohvala novinari su pitali predsjednika SDP-a Peđu Grbina. Stigle su i ostale rekacije, piše HRT.

– Ovo što se sada događa u Ukrajini rezultat je višegodišnjih priprema Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika za pokretanje hibridnog rata protiv Ruske Federacije. Zapravo, to nitko ne skriva. Nedavno je hrvatski predsjednik Milanović rekao da je to NATO-ov rat protiv Rusije, to je izravna i iskrena izjava, rekao je Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova.

Za reakciju na pohvale Sergeja Lavrova na račun hrvatskog predsjednika – novinari su pitali predsjednika SDP-a Peđu Grbina.

– Doista ne znam što je Lavrov rekao ali ono što jest točno – ovo je rat koji je izazvan ruskom agresijom na Ukrajinu. Rusija je napala Ukrajinu. Kao što je Srbija svojedobno napala Hrvatsku, tako je Rusija sada napala Ukrajinu, to je jedino što je točno, rekao je Grbin novinarima.

– Drugo me ne zanima, kazao je upitan štete li Hrvatskoj izjave predsjednika Milanovića.

Stigle su i ostale rekacije:

– Mislim da bi se svatko trebao zabrinuti ako ga pohvali izrazito visoki dužnosnik zemlje koja već gotovo godinu dana vrši agresiju na teritoriju druge zemlje s nemjerljivom štetom i ljudskim tragedijama, rekla je Ivana Kekin, Klub zastupnika Zeleno-lijevog bloka, te dodala kako stranka od početka od početka stoji na poziciji pomoći Ukrajini.

– I ne bi se iznenadio da je to pila naopako s ruske strane da unese dodatnu konfuziju u Hrvatsku. To je sigurno izjava koja će jako odjeknuti u hrvatskom političkom prostoru. S druge strane, predsjednik Milanović si je sam zakuhao s nespretnim izjavama koje je davao, a gdje se moglo zaključiti doista da on navija za Rusiju. Međutim, ne vjerujem da bi Rusi bili toliko nespretni da takvu izjavu daju javno. Oni sve daju tajno, rekao je Dario Hrebak, HSLS, piše HRT.

VIDEO Milanović: Plenković pljuje hrvatske zastupnike i građane u francuskim medijima; SDSS je trebao doći na obilježavanje obljetnice mirne reintegracije

VIDEO Milanović: Plenković pljuje hrvatske zastupnike i građane u francuskim medijima; SDSS je trebao doći na obilježavanje obljetnice mirne reintegracije

Share This Article