1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o smjeni Tramišak: Cijeli osječko-baranjski HDZ je lojalna grupacija; Ne vraćam...

Plenković o smjeni Tramišak: Cijeli osječko-baranjski HDZ je lojalna grupacija; Ne vraćam se na tu temu više

U ponedjeljak se u Središnjici HDZ-a u Zagrebu održala Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Umjesto Bačića, predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru bit će Željko Reiner, najavio je premijer. U Sabor se vraća i bivša ministrica Nataša Tramišak. Svoj mandat će umjesto Gorana Ivanovića prepustiti Ivan Radić.

“Obnova je ključni prioritet nakon godine isporuke”, kazao je Plenković. “Razgovarali smo i o drugim temama: potpora Sisku i Glini, obljetnici HDZ-a u Splitu koja je bila sjajna, obljetnici mirne reintegraciji i međunarodnog priznanja.”

“Mislim da ćemo napraviti veliki iskorak u ovih godinu dana. Cijeli proces obnove, bez obzira na nedovoljnu brzinu zamjenskih kuća, ipak je dobio jedan zamah”, dodao je.

Plenković se osvrnuo i na smjenu ministrice Tramišak.

“Što se tiče te teme, napomenut ću da nema dileme. Cijeli osječko-baranjski HDZ je lojalna grupacija koja je na izborima napravila jako veliki uspjeh”, rekao je pa nastavio:

“Bilo koja osoba, zastupnik, ministar, ministrica… je pitanje o kojem odlučuje predsjednik Vlade u konzultacijama s nizom aktera.”

“Ne želim ni na koji način dovesti u pitanje da HDZ ne vodi računa o Slavoniji. Ta teza ne postoji”, rekao je premijer pa naveo koji su dosad ministri bili iz tih područja.

Na upit je li ministrica imala neku grešku u radu, premijer je odgovorio: “Ne vraćam se na tu temu više.”

Plenković se osvrnuo na reakcije izvan Hrvatske o tome zašto je Hrvatska odbila sudjelovati u obuci ukrajinskih vojnika.

“Apsurdima nikad kraja, političkoj odgovornosti, za greške koje je napravio SDP, Domovinski pokret, Most, nikad kraja. To su ozbiljne političke greške. Znaju svi oni koji nas promatraju tko je tko, znaju da je Vlada bila za, a ovi nek’ se peru”, rekao je, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike