1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Anušić nakon smjene Nataše Tramišak: Moja potpora premijeru uvijek je bila neupitna....

Anušić nakon smjene Nataše Tramišak: Moja potpora premijeru uvijek je bila neupitna. Nisam rušitelj i na taj način jednostavno ne znam raditi

Nakon smjene ministrice Nataše Tramišak, koja se nakon toga i javno usprotivila premijeru Andreju Plenkoviću, u četvrtak navečer okuplja se osječko-baranjski HDZ. O smjeni ministrice i njegovim odnosima s premijerom s Ivanom Anušićem razgovarala je reporterka Nove TV Matea Drmić.

Ivan Anušić, predsjednik HDZ-ova osječko-baranjskog Županijskog odbora, sazvao je sjednicu Odbora nakon što je premijer Andrej Plenković u srijedu smijenio ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak.

“Sjednica je bila planirana i prije smjene, a tema će biti aktualna politička situacija u Hrvatskoj i, naravno, stranačke aktivnosti u Osječko-baranjskoj županiji”, rekao je Anušić tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Drmić.

Dodao je da će jedna od tema biti i smjena bivše ministrice Tramišak, čemu se Anušić protivio.

“Nisam ja taj koji odlučuje tko će biti ministar u Vladi. To odlučuje premijer. Njemu sam rekao, a reći ću sada i vama, prvi put uživo za javnost, da sam protiv njezine smjene. I dalje sam protiv toga, ali premijer ima pravo i legitimitet birati svoj tim. Ja se sa smjenom ne slažem i mislim da nije bilo nikakvog razloga za to”, rekao je.

“Moja potpora premijeru uvijek je bila neupitna. Ja sam sve ove godine, otkad sam 2014. godine ušao u stranku, HDZ stvarao i ja ne rušim ništa. Nisam rušitelj i na taj način jednostavno ne znam raditi. HDZ je jedinstven, bio je tu prije 32 godine i bit će tu za 32 godine”, rekao je Anušić.

“U ovoj lošoj vijesti koju smo dobili ima i nešto dobro. Tramišak se vraća u Osječko-baranjsku županiju, preuzima resor koji je vodila i razvijat će nove i velike projekte”, dodao je.

Na kraju razgovora Drmić ga je pitala zna li zašto je Plenković smijenio ministricu.

“To ne znam. To su ga pitali novinari i on je rekao da nije bilo uzajamnog povjerenja. Ako je to razlog, onda je to razlog. Ja razlog smjene ne znam. To je pitanje isključivo za Plenkovića”, rekao je Anušić, piše dnevnik.hr.

Grmoja: Jadno je ovo gaženje Nataše Tramišak, a još je jadnija Anušićeva šutnja nakon što je Plenković s njim obrisao pod prostorija HDZ-a na Trgu žrtva fašizma

Najnovije

Još iz rubrike