Drama u Zagrebu: Davio dječaka u WC-u, učiteljica se zaključala u učionicu, roditelji se odlučili na drastičnu mjeru

Ilustracija Unsplash fotografija je ilistrativna

Roditelji jedne zagrebačke škole odlučili su ne slati svoju djecu u školu nakon što je jedan od učenika davio drugo dijete na podu školskog WC-a.

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole, već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji. Kap koja je prelila čašu bio je incident u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda na podu školskog WC-a. Nakon što je jedan od učenika to vidio, otrčao je učiteljici koja se od straha, zajedno s ostalim učenicima – zaključala u učionicu.

Problemi s tim dječakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dvije godine. Sve to vrijeme drugu djecu, ali i učiteljicu tuče, vrijeđa, a jednom je čak intervenirala i policija.

“Moja kći se prošle godine toliko bojala odlaska u školu da se primila za vrata učionice, plakala i nije htjela ući u učionicu”, kazala nam je uzrujana majka. “Što je sljedeće? Doći će u učionicu s nožićem? Svi kipimo”, ističe majka.

Predstavnica roditelja, A. B, za dnevnik.hr je rekla da se dječak druži s njezinim sinom. Kaže da je dječak dobar, ali smatra da se s njim treba više baviti.

Razgovarali smo s ravnateljicom te škole, koja nam je potvrdila da se problem s tim dječakom pokušava riješiti već duže vrijeme.

Sa situacijom oko dječaka upoznato Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Centar za socijalnu skrb, policija, kao i Gradski ured za obrazovanje.

Ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju djecu na nastavu jer tako “koče njihovo obrazovanje”.

Otkrila je dnevnik.hr-u da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas slijedi jedan sastanak. Istaknula je da bi se potpuno rješenje moglo čekati i do dva tjedna, ali da su “pronašli vatrogasnu mjeru s kojom će djeca ići u školu”.

Share This Article