Njemački željeznički operater o kaosu: Sabotaža kabela uzrokovala je prekid prometa na sjeveru

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Berlin (dpa) – Njemački željeznički operater Deutsche Bahn priopćio je u subotu da je čin sabotaže izazvao velike probleme sa željezničkom mrežom na sjeveru zemlje.

“Sabotaža kabela koji su bili vitalni za promet vlakova značila je da je Deutsche Bahn jutros morao zaustaviti promet vlakova na sjeveru na gotovo tri sata”, rekao je operater.

Sigurnosne vlasti preuzele su istragu, priopćio je Deutsche Bahn (DB).

Ranije je DB rekao da je do poremećaja došlo zbog tehničkog problema s digitalnim sustavom radiokomunikacije vlakova.

Očigledna sabotaža dovela je do zastoja u vožnji vlakom u dijelovima sjeverne Njemačke i glavnog grada Berlina početkom vikenda, prije nego što je popravljena nekoliko sati kasnije.

Međutim, prekidi su još uvijek mogući tijekom dana, rekao je glasnogovornik DB-a u Berlinu.

Nebrojeni putnici u regiji bili su zaglavljeni na željezničkim postajama jer su svi međugradski vlakovi i neki regionalni bili obustavljeni.

U pokrajinama Donja Saska – u kojima se sutra održavaju regionalni izbori – Schleswig-Holstein te gradovima-državama Hamburg i Bremen u to vrijeme uopće nisu vozili vlakovi.

Pogođeni su i drugi dijelovi Njemačke. Nije bilo međugradskih vlakova između Berlina na istoku zemlje i Hannovera i zapadne države Sjeverne Rajne Vestfalije, kažu u DB-u.

Share This Article