Vlak HŽ-a probio sve rekorde: Krenuo iz Osijeka pa do Zagreba uspio zakasniti punih 178 minuta

Ilustracija

Punih 178 minuta kasnio je u nedjelju vlak koji je vozio na relaciji Osijek-Zagreb, a to je čak i za HŽ, komentiraju putnici, puno previše. Da ste čekajući ga primjerice odlučili otići u kino, stigli bi pogledati čak i Avatara (162 minute), jedan od najuspješnijih filmova svih vremena i ujedno trenutno najdulji film koji trenutno igra u hrvatskim kinima.

Razlog ovog gigantskog kašnjenja, kako Jutarnjem listu kažu iz HŽ-a, je kvar na jednoj od garnitura vlaka broj 782 koji je tada vozio.

Zanimljivost u svemu tome je ta što je vlak kasnio i prije nego što je stigao do Koprivnice. Ako se pitate zašto Koprivnice, prisjetimo se kako na relaciji Koprivnica – Križevci vlakovi ne voze zbog rada rekonstrukcije kolosijeka, te se putnici ove linije tamo premještaju u autobus i prevoze sve do Dugog Sela gdje ulaze u vlak i njime nastavljaju put do glavnog zagrebačkog kolodvora.

To sve naravno izaziva nova kašnjenja. Po sat vremena kasnije se dolazi u Zagreb na stanicu upravo zbog tih presjedanja i vožnji autobusima. No, to nije slučaj kod ranije spomenutog vlaka 782. On je usprkos svim radovima koji zasigurno produžuju vožnju ove relacije, zbog kvara morao stati i čak prije Našica, a kasnio je skoro 3 sata.

– U nedjelju 25. rujna tijekom vožnje vlaka 782 (Osijek 16.10 – Zagreb GK 21.03) koji je vozio u dvostrukom sastavu između kolodvora Koška i Našice došlo je do kvara obje garniture u sastavu vlaka. Nakon što je strojovođa otklonio kvar na jednoj garnituri, vlak 782 vraćen je u kolodvor Koška u kojemu je izvrštena druga garnitura. Vlak 782 od kolodvora Koška nastavio je vožnju u jednostrukom sastavu i u kolodvor Zagreb GK stigao uz 178 min kašnjenja, govore Jutarnjem iz HŽ-a.

Zbog navedenog kašnjenja na spomenutoj relaciji, kako saznajemo putnici su zatražili povratnu naknadu u visini od 50% od kupljenje karte. Spomenutu nedjelju mnogi će frustrirani putnici pamtiti upravo po čekanju.

– Stajala sam na stanici preko sat vremena. Više jednostavno nisam imala strpljenja, na megafon onaj su stalno produljivali kašnjenje. Na kraju sam nazvala muža da dođe po mene, govori Jutarnjem jedna gospođa koja je zbog ovih kašnjenja svoje putovanje morala nastaviti tek sutradan ujutro.

Share This Article