Butković: Nije mi namjera polemizirati s Pokretom otoka; Kroz desetak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene…

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković govorio je danas, uoči sjednice Vlade, o donošenju mjera za gospodarstvo i poduzetnike zbog naglog rasta u cijenama energenata.

“Radimo na mjerama intenzivno. Do kraja tjedna imat ćemo radni prijedlog svih mjera za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene… Kroz desetak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Redukcija struje i plina neće biti. HEP o tome vodi računa. Činjenica je da postoje problemi u proizvodnji struje, ali redukcija neće biti.

Naveo je da nikakvih zlouporaba ne smije biti pri prelasku na euro.

“Činjenica je da ima lova u mutnom pri cijenama goriva. Pratit ćemo situaciju na samom terenu i uz sve službe koje država ima na raspolaganju, nećemo dozvoliti da dođe do zlouporaba i stvori se udar na građane”, rekao je.

Osvrnuo se i na Zakon o pomorskom dobru, za koji je Pokret otoka ustvrdio da dovodi u pitanje javnu uporabu pomorskog dobra.

“Nije mi namjera polemizirati s Pokretom otoka. Taj zakon je izišao iz radne skupine, a nismo imali niti javno savjetovanje oko njega. Zakon moramo usvojiti zbog NPO-a. Tu su svi stručnjaci pomorskog prava, županije, gradovi… Razumio sam što govori Pokret otoka, a očekivali smo i više reakcija.

Bit će tu još dosta stvari o kojima ćemo raspraviti.

Nikakve zlouporabe pomorskog dobra neće biti, nikakve privatizacije niti intencije da bi do toga moglo doći. Ne možemo dozvoliti da kažemo da ćemo u nekom brodogradilištu dozvoliti nesmetanu uporabu pomorskog dobra. Nismo imali namjeru zatvoriti plaže, već smo išli u pravcu da lokalnoj samoupravi damo mogućnost da na svom području, kroz plan upravljanja pomorskim dobrom, odrede namjenu pojedinih plaža”, rekao je Butković, prenosi n1.

Pokret otoka oko koncesija na plaže: Ministarstvo namjerno obmanjuje javnost

Share This Article