20.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Užas u Petrinji: Godinama je zlostavljao i nije prijavljivala, a onda ju...

Užas u Petrinji: Godinama je zlostavljao i nije prijavljivala, a onda ju je namjerno autom udario

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 27. lipnja 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo osumnjičenog hrvatskog državljanina (1953.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 3. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 69-godišnjak 26. lipnja 2022. na području Petrinje, upravljao svojim osobnim automobilom te uočio kako se drugom stranom kolnika, okrenuta leđima, kreće njegova bivša supruga (hrvatska državljanka, 1961.) koju je tijekom braka dugi niz godina fizički i psihički zlostavljao, a što ona iz straha nije prijavljivala.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, u cilju da ju usmrti, automobilom prešao na stranu kolnika kojim se ona kretala i prednjim dijelom automobila udario u nju, s leđa, pri čemu je ona glavom i tijelom udarila u prednje vjetrobransko staklo automobila te je odbačena na zemljanu površinu i pritom zadobila teške tjelesne ozljede.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 69-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama, piše DORH.

Najnovije

Još iz rubrike