4.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Dječak kojeg su na igralištu užetom vukli za vrat i službeno ima...

Dječak kojeg su na igralištu užetom vukli za vrat i službeno ima PTSP: Dolazio je plačući doma, još ima noćne more

Dječak (8) i dva mjeseca nakon incidenta na vratu ima ožiljke od užeta i noćne more, a mama kaže da se maltretiranje u školi nastavilo.

“Dolazio je plačući doma, pričao mi je da mu je taj drugi dječak govorio da će mu mama završiti u zatvoru, da će imati problema s policijom. Moj sin mu redovito govori da se makne, ali on ne prestaje”, govori nam žena iz Zagreba čiji je sin (8) početkom svibnja stradao na školskom igralištu.

Dvojica dječaka potezala su njezina sina užetom za vrat. Igra koja se pretvorila u nasilje ostavila mu je ožiljke na vratu, vidljive i gotovo dva mjeseca nakon incidenta.

Sina je majka taj dan odvela kući, a kako se i dan poslije žalio na bolove u vratu, otišli su u Klaićevu. Slučaj je prijavila policiji.

Majka se već tad žalila na postupak škole u tom slučaju prozivajući je za relativiziranje nasilja. Ravnateljica je pak kazala kako se sve dogodilo izvan radnog vremena škole, no da je bez obzira na to škola poduzela sve što je trebala prema protokolu.

Dva tjedna nakon incidenta ozlijeđeni dječak je bio kod kuće. Povratka u školu se bojao.

No, kaže mama, psihičko maltretiranje se nastavilo.

“I dalje ima noćne more, dan prije škole on se guši, kašlje. Može se uznemiriti i zbog nekog filma”, govori mama.

I opet se žalila u školi, slala je e-mailove, a ovaj put o svemu je obavijestila i Agenciju za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo obrazovanja, prosvjetnu inspekciju, Centar za socijalnu skrb.

“Neću dozvoliti da se takve stvari zataškavaju i da moje dijete bude žrtva tuđih interesa. Oni štite sebe, pa na taj način zaštite i nasilnika”, rekla je mama.

U međuvremenu je njezin sin dobio i dijagnozu. Dječak od osam godina i službeno boluje od PTSP-a, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike