21.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Poslovni prostor pretvorio u laboratorije za uzgoj marihuane

Poslovni prostor pretvorio u laboratorije za uzgoj marihuane

U tri improvizirana laboratorija pronađeno 168 stabljika marihuane, piše PU zagrebačka.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u zasad točno neutvrđenom vremenskom periodu, u poslovnom prostoru na području Maksimira, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao.

Policijski službenici su 23. lipnja obavili pretragu poslovnog prostora te su u tri zasebne prostorije pronađena tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane u kojima je pronađen šator, uređaji za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja, a u kojima je pronađeno zasađeno sveukupno 168 komada stabljika marihuane visine od 6 do 160 cm te je pronađeno i 13.6 kilograma marihuane pakirane u tri plastične vreće.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzet i određeni novčani iznos za kojeg se sumnja da je pribavljen prodajom droge

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, piše policija.

Najnovije

Još iz rubrike