26.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Velika pljačka: Satelitske slike prikazuju ruske brodove nakrcane ukrajinskim žitom na Krimu

Velika pljačka: Satelitske slike prikazuju ruske brodove nakrcane ukrajinskim žitom na Krimu

Satelitski snimci koje je dostavio Maxar Technologies pokazuju ruske brodove koji se krcaju ukrajinskim žitom u privremeno okupiranoj krimskoj luci Sevastopolj.

To je objavio CNN, javlja dopisnik Ukrinforma.

Nove satelitske snimke od 19. i 21. svibnja prikazuju brodove – Matros Pozinič i Matros Koška – pristali pored onoga što se čini kao silos za žito sa zrnom koje se izlijeva u otvoreni prostor.

Prema stranici za praćenje brodova MarineTraffic.com, oba su broda sada napustila luku, pri čemu Matros Pozinič plovi Egejskim morem i tvrdi da je na putu za Bejrut, a Matros Koška još uvijek u Crnom moru.

CNN je primijetio da je ranije ovog mjeseca Matros Pozinič izvršio sličnu misiju: ​​ukrcao žito i isplovio iz Crnog mora u Sredozemno more. Prvobitno je sa svojim teretom išao za Egipat, ali je odbijen iz Aleksandrije nakon upozorenja ukrajinskih dužnosnika. Brodu je također zabranjen ulazak u Bejrut i na kraju je pristao u Latakiji u Siriji.

Podsjetimo da je na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij naglasio da bi svjetske poslovne i političke elite trebale usmjeriti napore na sprječavanje gladi u nizu zemalja i pomoći transportu 22 milijuna tona žitarica koje je Rusija blokirala u ukrajinskim lukama.

Najnovije

Još iz rubrike