20.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zorko: Naše autoceste su kod svakog derbija kao u Mad Maxu

Zorko: Naše autoceste su kod svakog derbija kao u Mad Maxu

Masovnu tučnjavu navijača i policije, koja se dogodila sinoć kod odmorišta Desinec na autocesti Zagreb – Split, nakon utakmice Dinama i Hajduka, a zbog koje je do jutra bio zatvoren promet na A1, prokomentirao je Mario Zorko u Studiju 4.

– Ovo je možda sad samo eruptiralo nakon posljednje utakmice i posljednjeg derbija, ali treba biti realan, nama su na svaki dan derbija, svejedno Dinamo – Hajduk, Hajduk – Dinamo, Dinamo – Rijeka i tako dalje, autoceste kao u Mad Maxu. Policija tu radi maksimalan posao da u oba smjera mora osiguravati sva stajališta. Ljudi već znaju da u dane takvih utakmice se nije Najpoželjnije naći na autocesti, rekao je Zorko i nastavio:

– Ovo noćas je sigurno eruptiralo jer dvjema tisućama pripadnika Torcide nije bio dopušten ulazak na tribinu zbog odluke uprave Dinama da ih ne pusti jer nisu ispoštovali pravila oko unošenja transparenata, bubnjeva i megafona. E sad, tko je taj koji odlučuje koji su transparenti primjereni, a koji nisu? To je sigurno i odmazda Dinama za ono što se dogodilo na prošlom derbiju, u prosincu prošle godine, kad su navijači Hajduka preko cijele južne tribine istaknuli veliki transparent s natpisom “Mrzim Dinamo”. Sad su tražili neka pravila, a naravno da to navijači nisu ispoštovali. No sad se postavlja pitanje što je prihvatljivo, a što ne. Oni koji stalno hvale navijače, koreografiju, bakljadu, onda moraju prihvatiti i ovaj dio, jer i neredi su dio navijačkih skupina. To je dio navijačkog folklora, ne možemo zatvarati oči i čuditi se tome. I jučer je policija uoči početka derbija rekla da je osujetila planove na sjevernoj tribini, kaže Zorko i zaključuje:

– Odgovornost je najviše na upravama klubova!

Propucani mladić na autocesti slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem

Najnovije

Još iz rubrike