14.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Spašeno pet osoba s prevrnute jedrilice, 17 nautičkih milja od Pule

Spašeno pet osoba s prevrnute jedrilice, 17 nautičkih milja od Pule

U koordiniranoj akciji spašavanja, koja se odvijala u ranim jutarnjim satima u subotu, oko 17 nautičkih milja od Pule, spašeno je 5 osoba s prevrnute jedrilice.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka zaprimila je 7. svibnja 2022. u 3:28 sati informaciju o prevrnutoj jedrilici „Canarino Furioso“ na položaju približno 17 nautičkih milja od Pule, na kojoj se nalazi pet članova posade.

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U koordiniranu akciji spašavanja uključeni su MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave „Tzarevich“.

Uslijed prevrtanja jedrilice, tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije osobe ostale zarobljene u trupu jedrilice, radi čega je Lučka kapetanija Pula organizirala uključivanje ronioca u akciju spašavanja.

Na mjestu pomorske nesreće, tri osobe koje su se nalazile izvan jedrilice spašene su privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda „Tzarevich“. Dvije osobe koje su se nalazile u „zračnom džepu“ trupa prevrnute brodice spašene su zahvaljujući roniocu.

U ranim jutarnjim satima svih pet osoba prevezeno je u Pulu plovilima Lučke kapetanije Pula i Obalne straže RH, izvan životne opasnosti su i organiziranim prihvatom preuzeti od strane hitne medicinske pomoći, piše Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Najnovije

Još iz rubrike