Odbijen Baukov prijedlog da se ukine naknada za odvojeni život

Foto: SDP

Saborski odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove odbio je prijedlog SDP-ova zastupnika Arsena Bauka koji je predložio da se saborskim zastupnicima ukine pravo na naknadu za odvojeni život koja mjesečno iznosi tisuću kuna. Za ukidanje su glasali Arsen Bauk i Dalija Orešković, dok je pet članova Odbora bilo protiv, a jedna zastupnica suzdržana. Neopravdani izostanci saborskih zastupnika s plenarne sjednice Hrvatskog sabora ponovno će se kažnjavati, odlučio je Odbor.

– Ako je to naknada za duševne boli što zastupnici nisu sa svojim obiteljima, onda je pitanje recimo samaca, razvedenih i drugih, zašto oni je primaju. Ako je to naknada za povećane troškove, onda neka se tako i nazove. Ovako su određeni zastupnici stigli na stup srama bez ikakvog razloga zato što su koristili pravo koje im po ovoj odluci pripada, rekao je na Odboru SDP-ov zastupnik Arsen Bauk.

Renata Sabljar Dračevac (Klub Socijaldemokrata) objasnila je svoju suzdržanost pri glasovanju.

– Suzdržana sam zbog licemjerja predlagatelja, rekla je.

Dalija Orešković (Centar), koja se, uz Bauka, još jedina izjasnila za ukidanje naknade, kazala je kako ta naknada izaziva negativan stav građana, pa je treba ukinuti, piše HRT.

Share This Article