29 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bekavac: Nadam se da će trudnica iz Zagreba naći rješenje svom mučnom...

Bekavac: Nadam se da će trudnica iz Zagreba naći rješenje svom mučnom stanju

Ivan Bekavac, iz zdravstvenog savjeta Mosta, gostovao je u Novom danu i komentirao slučaj trudnice iz Zagreba, kojoj je uskraćen prekid trudnoće, unatoč tome što je plodu utvrđena teška malformacija.

O slučaju trudnice iz Zagreba upoznat je samo preko medija, rekao je Bekavac.

“Riječ je zapravo o vrlo teškoj životnoj situaciji u kojoj se našla gospođa trudnica i ja se nadam da će ona uspješno, na korist nje i njene obitelji, naći rješenje tom svom mučnom stanju”, rekao je Bekavac.

“Zakonom joj je omogućeno zahtijevati i obratiti se zdravstevnoj komisiji i sad su stručnjaci na potezu, a na njoj je hoće li javno objaviti njihovu odluku”, dodao je.

Kaže da se ne bi usudio uopće komentirati zdravstvene pojedinosti ovoga slučaja.

“Mišljenja sam da je ovdje riječ o medicinskoj indikaciji, o medicinskom tretmanu, o doista osobnoj stvari, ali i o stručnoj stvari gdje treba gledati pravorijek i sam zagovaram da struka javno izriče ono što je potrebno javno reći. Toga nam najviše nedostaje, niti država i državne institucije dovoljno uvažavaju struku, niti javnost ima prilike čuti što struka ima za reći”, rekao je Bekavac, dodavši da država građanima ne daje one usluge koje im je dužna dati.

“Kod nas se malo toga rješava. Otvara se puno tema, što je dobro, zahvaljujući medijima puno toga se popravlja, međutim vrlo sporo i nedovoljno učinkovito. Država sama ostaje dužna građanima”, rekao je Bekavac, piše N1.

Hrvatska: Beba joj ima tumor, umrijet će ili živjeti kao biljka. Ne daju joj da pobaci

Najnovije

Još iz rubrike