4.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Roditelji malene Nikoll proglašeni krivima za smrt: Idu u zatvor

Roditelji malene Nikoll proglašeni krivima za smrt: Idu u zatvor

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas je objavljena nepravomoćna presuda u suđenju roditeljima malene Nikoll (2) iz Nove Gradiške koja je prošle godine tragično preminula na Uskrs zbog stravičnih ozljeda glave. Roditelji Nikoll proglašeni su krivima po svim točkama optužnice! Majci je određen zatvor u trajanju od 13 godina, a ocu 7 godina, javlja reporter N1 Zoran Pehar.

Suđenje se odvijalo iza zatvorenih vrata.

Majku se tereti da je gurnula djevojčicu

Visoki kazneni sud je prošle godine priopćio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od studenoga 2020. do kraja ožujka 2021.

Prema optužnici, dječaku od 4.5 godine i dvoipolgodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Majka se tereti da je 31. ožujka snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobivenih ozljeda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške je 31. ožujka ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Djevojčica Nikoll je bila kod udomitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj.

Najnovije

Još iz rubrike