Nova pobjeda bivšeg Gazde: pala i optužnica u “predmetu mjenice”

Nacional ekskluzivno doznaje da je Općinski sud u Novom Zagrebu u srijedu objavio odluku kojom odbacuje optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i drugih u “predmetu mjenice”.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 23. ožujka 2021. vraća se na doradu. DORH ima šest mjeseci za doradu ili za povlačenje optužnice.

To je još jedna velika pobjeda Ivice Todorića, kojemu je, u “predmetu veliki Agrokor”, Visoki kazneni sud u Zagrebu krajem listopada prošle godine također vratio optužnicu na doradu.

“Na temelju članka 356. stavak 3. ZKP/08 Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu mora u roku 6 (šest) mjeseci od primitka pisanog otpravka rješenja o vraćanju optužnice podići novu izmijenjenu optužnicu”, navodi se u rješenju optužnog vijeća Općinskog suda u Novom Zagrebu, kojim predsjeda sutkinja Jasmina Sabađija.

U predmetu mjenice, ŽDO je optužilo 23 osumnjičenika, na čelu s bivšim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem. Obrazloženje rješenja o vraćaju optužnice na doradu sudsko je vijeće napisalo na 58 stranica. “Ocjena je ovog vijeća da u odnosu na veći dio inkriminacije (…) činjenični opis djela za sada ne proizlazi iz dokaza na kojima se temelji optužnica, kao i da je u odnosu na taj dio inkriminiranog razdoblja potrebno bolje razjašnjenje stvari”, navelo je sudsko vijeće.

“Slijedom navedenog (…) optužnica je vraćena jer je ovlašteni tužitelj propustio putem nadležnih institucija i tijela (…) pribaviti dokumentaciju iz koje bi proizlazile prethodno istaknute relevantne okolnosti. Pritom je vijeće vratilo cijelu optužnicu ocjenjujući da se ista zbog prirode inkriminacije ne može djelomično potvrditi”, navodi se na kraju obrazloženja optužnog vijeća Općinskog suda u Novom Zagrebu, piše nacional.hr.

Screenshot nacional.hr.
Share This Article