20.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Podoljak pokazao fotografije Ukrajinaca mučenih u Kalinivki, poziva da se Rusiju označi...

Podoljak pokazao fotografije Ukrajinaca mučenih u Kalinivki, poziva da se Rusiju označi kao sponzora terorizma

Ruska Federacija izabrala je put terora nad civilnim stanovništvom i mora biti označena kao državni pokrovitelj terorizma.

“Istrgnuti nokti. Vezane ruke. Još jedna grobnica 2 civila pronađena je u selu Kalinivka, Kijevska regija. Koliko je takvih zločina trenutno na okupiranim područjima? Rusija je izabrala put terora nad civilnim stanovništvom i mora biti prepoznata kao pokrovitelj terorizma”, objavio je na Twitteru savjetnik šefa Ureda predsjednika Mihail Podoljak, objavljujući fotografije mučenih i ubijenih Ukrajinaca.

Kako je objavljeno, kazneni postupak zbog kršenja zakona i običaja ratovanja (članak 438. Kaznenog zakona Ukrajine) istražuje se pod postupovnim vodstvom Okružnog tužiteljstva Kijev-Svjatošnskij.

Neovlašteno ukopavanje dvojice muškaraca s tragovima mučenja otkriveno je tijekom istrage u selu Kalinivka, Ujedinjena teritorijalna zajednica Makariv, Kijevska regija.

Prema preliminarnim informacijama, pripadnici Oružanih snaga Rusije tijekom okupacije naselja najprije su mučili, a potom i ubili dva civila. Na rukama žrtava izvađeni su nokti, a ruke vezane na leđima. Na njihovim tijelima pronađene su rane od vatrenog oružja.

Najnovije

Još iz rubrike