19.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Modrićev kondicijski trener otkrio tajnu uspjeha: Luka uvijek po svijetu nosi jednu...

Modrićev kondicijski trener otkrio tajnu uspjeha: Luka uvijek po svijetu nosi jednu stvar; Evo i do kad može biti na vrhunskoj razini

Luka Modrić u rujnu puni 37 godina. Hrvatski kapetan danas igra kao da ima puno manje godina, a to se najviše vidi na njegovoj fizičkoj izdržljivosti.

Modrić je u dvije utakmice protiv Chelseaja pretrčao čak 24,67 kilometara, uz sve to je putovao iz Madrida do Londona i nazad, odradio niz treninga i oduševio cijeli svijet.

Veznjak Reala ne trenira samo sa suigračima, on posebno radi u svojoj kući u Madridu, po uputama svog kondicijskog trenera dr. sc. Vlatka Vučetića s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Modrićev kondicijski trener otkrio je što Modrić uvijek radi prije utakmice kako bi izdržao čak i 120 minuta.

Modrić i elastična guma

”Na početku utakmice nije bilo briljantno zasigurno i zbog toga što je Chelsea moćno ušao u dvoboj. No potom je sve došlo na svoje i mislim da je odradio lijepih 120 minuta. Ključ uspjeha je u tome što Luki održavamo konstantnu formu, koja je uvijek između 85 i 100 posto, što se vidi po tome da može izdržati ne samo 90, nego i 120 minuta visokog intenziteta.

Ta mu forma omogućava da je jedan od igrača s najmanjim brojem ozljeda, a presudno je što živi sportski i strašno puno radi na prevenciji. Prije svakog treninga i utakmice odradi pola sata s elastičnom gumom, koju nosi po cijelom svijetu, gdjegod igrao. Mišići mu postanu elastičniji, kao da ima federe po cijelom tijelu. I, naravno, uvijek nakon utakmice odradi recovery”, rekao je Vučetić za Sportske novosti.

Otkrio je i koliko Luka Modrić još može na vrhunskoj nogometnoj razini.

”Šest godina surađujemo, što je puno i govori koliko je spreman raditi. Modrić može ovako igrati još dvije-tri godine, naravno presudno je kako odluči u svojoj glavi. Dok god je spreman žrtvovati privatni život i podređivati se treninzima, moći će izdržavati ovakve napore. Nije to, naravno, lako, velika su to odricanja, nije lako biti vrhunski sportaš i tako dugo trajati, svaki dan tako naporno trenirati. Naravno da i njemu nekad dođe da kaže “Vlatko, daj me više malo pusti s tim treninzima.”

Fascinantne brojke Luke Modrića: Pretrčao je 13.72 kilometara u 120 minuta igre

Najnovije

Još iz rubrike