11.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kuće, zemljišta i automobili: Sud u Ukrajini zaplijenio 154 objekta u vlasništvu...

Kuće, zemljišta i automobili: Sud u Ukrajini zaplijenio 154 objekta u vlasništvu obitelji Medvedčuk

Okružni sud grada Lavova zaplijenio je 154 predmeta pokretne i nepokretne imovine Viktora Medvedčuka, zastupnika iz parlamentarne frakcije Oporbena platforma – Za život, i njegove supruge Oksane Marčenko.

To je izvijestila press služba Državnog istražnog ureda.

Okružni sud je 13. travnja, na zahtjev Državnog istražnog ureda, zaplijenio je 154 predmeta pokretne i nepokretne imovine ukrajinskog zastupnika Viktora Medvedčuka i njegove supruge Oksane Marčenko, priopćio je državni ured.

Konkretno, sud je zaplijenio 26 automobila, 30 parcela, 23 kuće, 32 stana, 17 parkirnih mjesta i jahtu.

Također su zaplijenjeni udjeli u temeljnom kapitalu 25 tvrtki čiji je stvarni vlasnik Viktor Medvedčuk ili njegova supruga.

Državni ured je podsjetio da su ranije istražitelji i tužitelji izjavili da su Medvedčukova jahta i druge nekretnine zaplijenjene.

Kako je objavljeno, 27. veljače postalo je poznato da je Viktor Medvedčuk, osumnjičen za izdaju, pobjegao iz kućnog pritvora.

Sud je za Medvedčuka odredio kućni pritvor u okviru dva kaznena postupka – zbog proizvodnje nafte i plina u Crnom moru te pomaganja i podržavanja aktivnosti terorističke organizacije putem opskrbe ugljenom s privremeno okupiranih područja Donbasa.

Dana 12. travnja priveden je kao rezultat specijalne operacije koju je provela Služba sigurnosti Ukrajine.

Predsjednik Volodimir Zelenskij ponudio je razmjenu Medvedčuka za ukrajinske ratne zarobljenike u Rusiji.

Tko je Medvedčuk? Putin mu je kum, u Trogiru ima usidrenu jahtu. Danima prije invazije tvrdio je kako nema govora o ruskom napadu

Najnovije

Još iz rubrike