VIDEO Černobilj iz zraka, Rusi su kopali rovove u najzagađenijem dijelu zone isključenja, dobivši tako “značajne doze” radijacije

Foto: Ukrinform

Ukrajinske vlasti objavile su video snimljen dronom koji prikazuje napuštene ruske vojne položaje, uključujući prazne jame i rovove, u blizini nuklearne elektrane Černobil.

Ukrajinska vojska podijelila je video snimljen dronom na kojem se navodno vide rovovi i tragovi tenkova u Crvenoj šumi, jednoj od najradioaktivnijih lokacija na Zemlji, u zoni Černobila.

“Video dokaz – Rusi su naredili svojim vojnicima da kopaju utvrde blizu nuklearne elektrane Černobil u radioaktivnoj Crvenoj šumi u ožujku 2022. godine”, objavila je ukrajinska vojska na Twitteru.

Crvena šuma je samo 500 metara od nuklearnog kompleksa Černobil. Ruska vojska zauzela je Černobil na početku svoje invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Prošlog su tjedna ruske snage napustile lokaciju, priopćila je ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom.

Kompanija je također potvrdila izveštaje da su ruske trupe kopale rovove u najzagađenijem dijelu černobilske zone isključenja, dobivši tako “značajne doze” radijacije, prenosi N1.

Share This Article