21 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ivana Kindl otkrila da se bori s neizlječivom bolesti: Moram na operaciju

Ivana Kindl otkrila da se bori s neizlječivom bolesti: Moram na operaciju

Nakon što je prošle godine otkrila da se bori s depresijom, Ivana Kindl sada je podijelila i da pati od endometrioze, neizlječive bolesti u kojoj tkivo slično sluznici maternice raste izvan nje i može se pojaviti u gotovo svakom organu u tijelu.

“Moji problemi s endometriozom započeli su prije šest godina. Iskreno, dotad nisam ni znala da ta bolest postoji. Kako ovo stanje ima tisuću lica, nerijetko se razlikuje od žene do žene – kod mene se počelo manifestirati grčevima i nadutošću, da bi se poslije bolovi s vremena na vrijeme pojačavali. Dosad sam imala tri jaka endonapadaja”, rekla je Ivana za Story.

“Srećom, ne pojavljuju se često, ali kad se dogode, bol u trbuhu je nesnosna, prate je mučnina, hladan znoj, grčenje, bolovi u zdjelici i želucu te crijevima.”

“Nakon ginekološkog pregleda ultrazvukom potvrđeno mi je da je riječ o endometriozi. Endometrioza se tretira kao benigna bolest i znam po pričama drugih žena da liječnici na klasične simptome – nesnosne bolove u trbuhu, mučnine i sl. – pacijentici kažu da je to normalno.”

“No, koliko sam upućena, ta bolest može biti poprilično opasna. Može se proširiti na bubrege, crijeva i zadati dodatne tegobe. Iskreno, kad sam doznala za dijagnozu, nisam se uspaničila.”

“Moja trenutačna situacija jest takva da su endometriomi narasli te idem na pregled prije dogovaranja operacije. Najviše me strah same operacije, tj. anestezije i kako će djelovati na mene. Nikad nisam bila u bolnici pa mi je ovo novo i zastrašujuće iskustvo. Nadam se da ću operacijom uspjeti riješiti sve te da se endometrioza neće vraćati”, zaključila je, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike