Kad se male ruke slože… I magarac se za manje od dana udomiti može! Hvala svima na pomoći!

Ostavljeni magarac screenshot facebook

Nedugo nakon objave u grupi Shepherd Biograd-pomoć pri udomljavanju i Obrovački dijalog o magarcu lošeg stanja ostavljenom kod Kudinog mosta, za samo jedan dan ljudi su se organizirali, pronašli prikolicu i ekipu koja ga je odvela s tog mjesta na sigurno.

Dragi je mago sretno udomljen!

Podsjetimo, netko je jučer kod Kudinog mosta ostavio magarca da ugine: u jako je lošem stanju, volonteri mole za pomoć u transportu jadne životinje.

– Do kuda seže ljudska okrutnost? Izgleda da je ona mnogo veća nego što mislimo i nego smo do sada uspjeli zaključiti – stoji na početku objave FB grupe Obrovački dijalog gdje su objavili uznemirujuće fotografije magarca ostavljenog na Kudinom mostu i prepuštenom samom sebi. Prema fotografijama, magarac je u lošem zdravstevnom stanju.

Objavu prenosimo u cjelosti:

– Kada si volonter i na ovakav prekrasan sunčan dan (nedjelja, 30.1.) uputiš se u prirodu da odmoris dušu i tijelo, ne može se dogoditi da ne naletiš na bilo kakvu napuštenu životinju… pa se pitamo, jel to sreća ili nesreća? I za životinju i za volontera (ili bilo kojeg drugog čovjeka kojem je stalo) .

Nadamo se da će za ovog nesvakidašnjeg kompanjona ipak završiti sretno, zato ovaj put MOLIMO NAJVIŠE PAŽNJE I DIJELJENJA IKAD

Na slikama je kao sto vidite magarac… I to u vidno pre lošem stanju. Vjerovali ili ne, sam je tražio pomoć a mi se svim srcem nadamo da ćemo u tome uspjeti.

Lokacija: Kudin most. Zna li netko čiji bi magarac mogao biti? U pretpostavci da nije “ničiji”, i budući da dugo nitko nije reagirao sudeći po izgledu magarca, primorani smo otići tamo, provjeriti čip te ukoliko ga nema spremni smo preuzeti magarca. Trebat će nam vaša pomoć. Dakle, tagajte, dijelite, treba nam prikolica za prijevoz te volonteri po mogućnosti netko tko zna bolje s tim životinjama. Magarca bi trebalo jedan dio puta (oko 45 min) dovesti šetnjom do prikolice, odvesti ga smjestiti te nakon toga hitno mu pružiti veterinarsku pomoć! Također tražimo nekoga tko bi nam posudio prikolicu! Nakon toga znat ćemo što dalje te ćemo objavljivati svaki korak – stoji kao molba u objavi koju su podijelili u grupi, piše zadarski.slobodnadalmacija.hr.

Share This Article