15.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Lauc: Nadam se da nitko s IQ iznad sobne temperature više nikada...

Lauc: Nadam se da nitko s IQ iznad sobne temperature više nikada neće izgovoriti nešto u stilu „trebamo mjere“

Znanstvenik Gordan Lauc oglasio se na fb-u:

“„Novi vjetrovi“ pušu u Ujedinjenoj Kraljevini.

Desetak zastupnika vladajuće Konzervativne stranke dalo je potporu tužbi kojom se od Vlade traži ukidanje obaveze korištenja maski u školama. Među potpisnicima su i Robert Halfon, predsjednik odbora za obrazovanje i Marcus Fysh, predsjednika međustranačke parlamentarne skupine za obrazovanje.

U upozorenju pred tužbu navode:

– ne postoje vjerodostojni znanstveni dokazi koji bi to (maske) potkrijepili, a istodobno postoje veliki, i sve veći dokazi koji pokazuju njihov štetan utjecaj

– maske nisu “besplatna” mjera i ometaju komunikaciju i društveni razvoj

– tu odluku nijedno razumno javno tijelo ne bi donijelo

Nadam se da će i kod nas maske u školama vrlo brzo biti ukinute”, napisao je Lauc.

Ranije je napisao:

“Nadam se da nitko s IQ iznad sobne temperature više nikada neće izgovoriti nešto u stilu „trebamo mjere“, ili „nismo na vrijeme uveli mjere“.

Francuska, Australija i Irska su jedni od šampiona „strogih mjera“ i cijepljenja čitavih populacija. Oni su bespogovorno slušali „stručnjake“ koji su govorili da će mjerama zaustaviti širenje virusa.

Kao što vrlo jasno možete vidjeti, „stroge“ mjere, a niti cijepljenje, ne zaustavljaju širenje virusa. Čak i ove mjere koje imamo, a posebice maske u školama, su potpuno bespotrebne, naprosto zato što su neučinkovite. Da su učinkovite, onda bi ove zemlje imale puno manje zaraženih od nas, a ne i više no dvostruko više. Naveo sam samo tri primjera, no isto vidimo i u drugim zemljama.

P.S.

Govorim o širenju zaraze, ne govorim o učinku cjepiva na umanjenje rizika od teškog oblika bolesti. Cijepljenje doista umanjuje rizik teškog oblika bolesti i zemlje koje su učinkovito cijepile starije i rizične imaju manje umrlih. Nažalost umjesto da se fokusiramo na cijepljenje najstarijih i rizičnih, mi smo rasipali resurse na prisiljavanje mladih i zdravih da se cijepe, samo kako bismo ispunili „ciljeve cijepljenja“ koje su lobisti pandemijske mafije izlobirali u međunarodnim strukturama.

Najnovije

Još iz rubrike