-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Marić najavio paket mjera zbog poskupljenja: Ne sjedimo prekriženih ruku

Marić najavio paket mjera zbog poskupljenja: Ne sjedimo prekriženih ruku

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je uoči sjednice Vlade najavljena poskupljenja.

”Mislim da ste primijetili da ne sjedimo prekriženih ruku”, kazao je.

Pratimo razvoj situacije. Građani dobro znaju i osjete, proteklih je mjeseci došlo do ubrzanja inflacije, očekujemo da će se nastaviti taj trend, i da će taj efekt biti vidljiv i početkom ove godine.

“Paket mjera u okviru mogućnosti”

”Naše viđenje inflacije za cijelu ovu godinu je oko 3 i pol posto, znači više nego što smo predvidjeli u proračunu, ali bi dinamika trebala biti suprotna od one u 2021. godini. Dakle prvi mjeseci bi bili s višim stopama, a onda bi došlo do konvergiranja prema toj stoji od 3 i pol posto”, rekao je.

Uz hranu najveći je fokus na energentima, kaže.

Kada je riječ o cijenama energenata, naročito plina, kaže kako imaju na raspolaganju paket mjera koji bi ublažio utjecaj poskupljenja na standard građana. “U okviru naših mogućnosti složit će se paket tih mjera”, rekao je.

Komentirajući aferu koja potresa HNB, Marić kaže: “Protekla dva dana to je jedna od aktualnijih tema, aktivirala su se tijela koja na tu temu trebaju nešto reći. Temeljem svega toga, kad bude više informacija relevantnih tijela… mi u Vladi ne raspolažemo s dovoljno informacija da bismo donijeli adekvatan sud”, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike