24.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Provjereni trikovi pomoću kojih ćete znati hoće li vam stajati šiške

Provjereni trikovi pomoću kojih ćete znati hoće li vam stajati šiške

Kada su u pitanju predstavnice francuskog stila, sigurno će vam nešto odmah pasti na pamet. Francuske kapice, majice na pruge, pletene torbe i olovka za oči koja dočarava izgled mačjih očiju imaju neosporni ‘je ne sais quoi’ trenutak.

Ali kada je kosa u pitanju, postoji jedan stil koji je češći od drugih, a to su, pogađate – šiške! Naravno, ovaj izgled nije popularan samo kod Francuskinja, ali postoji nešto u njemu što ga čini potpuno pariškim. Bez obzira na porijeklo, ovo je frizura koja izgleda nevjerojatno šik i postaje sve popularnija u beauty krugovima, piše Elle Si.

Svima onima s dugom kosom šišanje teško pada jer potrebno je mnogo vremena da kosa opet naraste, ukoliko vam se nova frizura ne svidi. No, umjesto radikalnih poteza i skraćivanja cijele kose, dobra ideja za osvježiti frizuru i unijeti promjenu u svoj izgled mogu biti šiške.

Ipak, prije nego što ih skratite, obratite pažnju na neke stavke kako na kraju ne biste požalili zbog takve odluke.

Prije nego što se odlučite za šiške, uvjerite se da ste spremni za promjenu. Savršen izgled šiški može se postići svaki dan, ali to zahtjeva puno truda i njege. Stoga, prije nego što krenete u skraćivanje šiški, uvjerite se da je to stil koji zaista želite i da ste spremni posvetiti se njihovom održavanju kako bi uvijek izgledale besprijekorno.

Jedna od najvećih prednosti šiški na dugoj kosi je to što nekad možete oprati samo njih umjesto cijele kose i tako instant dobiti svježiji izgled kose. Praktično, zar ne?

Dobro razmislite prije nego što se odlučite za izuzetno kratke šiške jer je njihovo održavanje znatno teže nego u slučaju onih dužih. Ipak, svakako je dobro znati da kraće šiške najbolje pristaju ovalnom, srcolikom i okruglom obliku lica.

Pažljivo razgovarajte sa svojim frizerom o odabiru tipa šiški koji će najviše odgovarati vašem obliku lica i istaknuti osobine koje želite naglasiti. Na primjer, duže šiške mogu skrenuti pažnju na vaše obraze ili nos i “omekšati” vaše lice.

Ako vam se sviđa izgled Francuskinja i privlači vas ideja da nosite šiške, ali još uvijek niste sigurni, odlučite se za duže šiške. Njih je mnogo lakše održavatgi i vašem izgledu dodat će opuštenu notu.

Ako vaša prirodna kosa ne izgleda onako kako biste željeli (npr. kovrčava je umjesto ravna) ili je jako gusta i suha, održavanje i njega šiški može potrajati. Zato dobro razmislite imate li ujutro vremena i strpljenja za stiliziranje šišku. Ovo je osobito važno u slučaju da imate dugu kosu jer njoj i inače potrebno mnogo više vremena za oblikovanje nego kraćoj kosi ili onoj srednje dužine.

Imajte na umu i to da ćete, ako skratite šiške, morati mnogo češće ići frizeru na korekcije. Zapamtite da su kuhinjske škare u ovom slučaju strogo zabranjene!

Kovrčava kosa može izgledati sjajno sa šiškama, ali prvo se uvjerite da imate prave proizvode za oblikovanje kose i da će rezultat biti onakav kakav želite, prenosi City Magazine.

Prije nego što se ošišate, pronađite inspiraciju kod poznatih dama. Pogledajte kako poznate osobe koje imaju sličan oblik lica poput vas nose šiške. Članak iz časopisa ili slika na Instagramu će pomoći frizeru da u potpunosti razijume što pokušavate postići, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike