-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Fuchs: Nastava počinje u ponedjeljak, samo jedna škola ide online

Fuchs: Nastava počinje u ponedjeljak, samo jedna škola ide online

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, uoči početka nastave u ponedjeljak, obratio se javnosti.

“Odmah da razjasnimo situaciju, škola počinje u ponedjeljak kao što je to predviđeno. Vidjeli ste da je Vlada RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola održava uživo, dakle, smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu, koja sama po sebi uz to što je nužnost, ima i svojih negativnih strana, bez obzira što je napravljena po svim mogućim kako tehničkim tako i pedagoškim standardima”, rekao je Fuchs, dodavši da će se odluke o održavanju nastave na daljinu dogovarati na lokalnoj razini te da se ni u jednoj županiji zasad o tome ne razmišlja, prenosi N1.

“Moguće je ispadanje nekih škola zbog epidemiološke situacije u samoj školi, a do ovog trenutka imamo saznanja o jednoj školi koja će u jednom manjem mjestu od ponedjeljka prijeći na online zbog epidemiološke situacije u tom mjestu”, rekao je Fuchs.

Mjere koje u školama ostaju, ostaju i dalje onakve kakve su bile dosad, rekao je ministar, podsjetivši da je u studenom donesena odluka da se u školama pojačaju epidemiološke mjere.

Tako će učenici od petog razreda i nadalje nositi maske tijekom nastave, a učenici od prvog do četvrtog razreda ostaju u “balončićima”.

Što se tiče procijepljenosti u obrazovnom sustavu, ona se bitno popravila. “Sada nam je prosjek 70,1 posto, a u znanstvenim institutima je gotovo 90 posto, visokoobrazovni sustav 84-85, srednjoškolski sustav sa 70,3 i osnovnoškolski je oko 70 posto”, rekao je ministar Fuchs, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike