25.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vučić se umiješao u antivaksersko-tenisku dramu: Rekao sam Novaku da je cijela...

Vučić se umiješao u antivaksersko-tenisku dramu: Rekao sam Novaku da je cijela Srbija uz njega. A onda Novaka protjerali

Đokovićev nastup na Australian Openu je upitan. Necijepljeni Novak Đoković je dobio medicinsko izuzeće kao propusnicu za nastup na turniru, a onda, kada je sletio u Melbourne, dogodilo se neočekivano. Ne puštaju ga u zemlju.

O slučaju se oglasio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

“Upravo sam završio telefonski razgovor s Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti poduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisača svijeta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo”, napisao je Vučić na svom Instagramu.

Vučića je odmah po objavi posta opovrgnula stvarnost, zato što je, kako izvještava BBC, večeras Australija definitivno odlučila uskratiti vizu Đokoviću.

On će biti protjeran iz zemlje kasnije u četvrtak, ali će njegovi odvjetnici osporiti odluku, javljaju australski mediji, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike