0.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bauk: Imamo dio oporbe u kojem bi više željeli popravljati HDZ nego...

Bauk: Imamo dio oporbe u kojem bi više željeli popravljati HDZ nego Hrvatsku. Nadam se da je Most od toga odustao

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao situaciju s obnovom nakon potresa, kao i odnose na političkoj sceni.

“Trebalo bi biti bolje nego 2021.”, rekao je Arsen Bauk komentirajući tijek obnove nakon potresa dodajući: “Hoće li premijer motivirati suradnike, iako se ne radi o softveru, da to malo poguraju pod prioritete, vidjet ćemo. Nisam nikad bio optimist oko HDZ-ovih prioriteta.”

Ističe da su zakonske izmjene i oni predlagali: “Dio zakonskih izmjena je nešto na što smo upozoravali, to daje mrvu nade, ali između puža i kornjače nema velike razlike kad je u pitanju brzina.”

Smatra da se obnova “prigodno” vratila u fokus jer je bila godišnjica petrinjskog potresa.

O SDP-ovoj gradonačelnici Siska Bauk je rekao: “Što se tiče Ikić Baniček, na izborima od tri grada koja su najpogođenija potresom samo je ona uspjela ponovno dobiti povjerenje građana.”

Osvrćući se na poziciju i kvalitetu oporbe rekao je: “Slažem se da se prijedlozi slabije vide, ali to je stvar prioriteta izbora što će se prezentirati. Nije slučajno da se skoro svaka oporbena inicijativa stavlja u večernji ili noćni termin pa je, naravno, manja pozornost javnosti i medija. Što se tiče ostatka opozicije, imamo dio za koji kažem da bi više željeli popravljati HDZ nego Hrvatsku. Nadam se da je Most od toga odustao. Imamo lijevu opoziciju koja stvarno želi popraviti Hrvatsku.”, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike