5.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Šefica DORH-a zbog afere softver odlučila smijeniti ravnateljicu USKOK-a?

Šefica DORH-a zbog afere softver odlučila smijeniti ravnateljicu USKOK-a?

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, kako se neslužbeno doznaje, odlučila je razriješiti Vanju Marušić dužnosti ravnateljice USKOK-a.

DORH danas nije želio potvrditi tu informaciju, ali je nije ni demantirao.

Do navodne smjene ravnateljice USKOK-a, posve je jasno, dovela je afera softver, u kojoj USKOK nije otvorio istragu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac, nego je to učinio Ured europskog javnog tužitelja (EPPO).

USKOK je u tom predmetu provodio izvide dvije godine, ali ih je na kraju zatvorio, smatrajući da iz njihovih rezultata ne proizlazi dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi protiv Žalac pokrenuli istragu.

Prema neslužbenim informacijama, Zlata Hrvoj-Šipek tražila je od Vanje Marušić da sama odstupi, međutim, ona je to uporno odbijala učiniti očito smatrajući da ona nije ta koja bi trebala snositi odgovornost.

Danas nisu mogli dobiti službeni odgovor je li glavna državna odvjetnica formalizirala svoju odluku i stavila je na „papir”, piše Jutarnji.

VIDEO Marušić i Hrvoj-Šipek se brane, sve je super: Priznala mali propustić, nije bilo zataškavanja, poriče da je ovo fijasko USKOK-a; Veliki Agrokor nije fijasko DORH-a

Grbin: Tražit ćemo da Sabor u petak glasa o opozivu Hrvoj-Šipek

Najnovije

Još iz rubrike