5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pripremite se na velike gužve danas u Zagrebu, evo kad i gdje...

Pripremite se na velike gužve danas u Zagrebu, evo kad i gdje će biti zastoji

Danas su u Zagrebu moguće velike gužve zbog službenog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj.

Najveće se gužve očekuju u samom centru grada, i to između 9 i 11 sati te nešto prije 13 sati.

Naime, Macron je smješten u hotelu Esplanade, odakle će nešto prije 9 sati krenuti prema Pantovčaku, gdje se u 9:15 sastaje s Milanovićem. Zbog toga će na trasi od Esplanade do Pantovčaka biti zastoja.

Još veći poremećaji u prometu očekuju se iza 10 sati. Naime, Macron i Plenković trebali bi se u 10:20 naći kod Spomenika domovini, između Gradskog poglavarstva i dvorane Lisinski.

Potom se štićena kolona vraća na Markov trg, gdje je dolazak planiran oko 10:45, što će ponovno izazvati velike zastoje.

Macron će se s Plenkovićem u štićenoj koloni oko 12:45 ponovno uputiti prema Esplanadi, gdje je u 12:55 zakazan susret s Matom Rimcem, a nakon 13 sati će se održati radni ručak.

Poslije ručka je planiran Macronov odlazak iz Hrvatske, zbog čega se u popodnevnim satima očekuju zastoji na trasi do zagrebačke zračne luke.

Kada je riječ o prometu u cijeloj Hrvatskoj, jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravaju kako magla smanjuje vidljivost, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, osobito u Dalmaciji, gdje zbog jakih pljuskova može doći i do zadržavanja veće količine vode na kolniku.

Iz HAK-a napominju kako su mogući odroni, posebice na Jadranskoj magistrali i cestama u gorju.

Na državnoj cesti DC10 između čvorova Luka i Sv. Helena zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom, usporeno.

Na zimskim dionicama javnih cesta do 15. travnja obvezna je zimska oprema.

Danas će zbog boravka stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na području Grada Zagreba biti na snazi privremena regulacija prometa te će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekida prometa uz preusmjeravanja te uz privremeno postavljenu prometnu signalizaciju, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike