1.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ministar Sj. Makedonije: Autobus koji je izgorio s ljudima u Bugarskoj, nije...

Ministar Sj. Makedonije: Autobus koji je izgorio s ljudima u Bugarskoj, nije imao licencu

U Sjevernoj Makedoniji trodnevna žalost zbog stravične tragedije, koja se jučer dogodila u Bugarskoj. Zastave su na pola koplja.

U tijeku je obdukcija tijela stradalih kako bi se utvrdio njihov identitet. Sumnja se da je u autobusu, u posebnom odjeljku za švercanje robe, bilo ilegalne pirotehnike i benzin što je prouzročilo ovako veliki požar. Već je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prijevozniku.

“To je stvarno velika tragedija, priča se naveliko o tome i nije baš ugodna situacija”, “Čuo sam da je unutra bilo i petardi i nafte, pošto je tamo jeftinija 37 dinara nego kod nas”, komentirali su za RTL građani Skoplja.

U Skoplju je RTL-ov Boris Mišević. Do sutra i obraćanja bugarskog državnog tužitelja, kazao je Mišević, sve ovo su spekulacije. On je stoga razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Sj. Makedonije Oliverom Spasovskim.

“Bugarski istražni organi rade na utvrđivanju razloga koji su doveli do ove velike tragedije za Sjevernu Makedoniju, ali i cijelu regiju. Sutra očekujemo dobiti neke prve informacije”, kazao je Spasovski.

Za glasove o petardama i gorivu kazao je:

“I to je na razini špekulacija. Moramo utvrditi činjenice o razlozima zbog kojih je došlo do ove tragedije.”

“Na identifikaciji zajednički rade timovi s instituta za sudsku medicinu Sjeverne Makedonije i Bugarske. Identifikacija je počela. MUP Makedonije radi na osiguravanju DNK materijala rodbine stradalih. Cijeli proces, prema najavama bugarskih vlasti, može trajati tjedan dana”, rekao je dalje.

Što se tiče tvrdnji da autobusni prijevoznik nije imao licencu za ovakva putovanja, kao što je bilo ovo iz Istanbula, prekinuto tragedijom, ministar je kazao:

“Besa trans kao kompanija ima licencu za organizaciju ovakvih putovanja. Međutim, izvod iz licence daje se za svako pojedino vozilo. Danas je ministarstvo prometa i veza utvrdilo da ovo vozilo, koje je stradalo, nije imalo službenu dozvolu. Najnovija informacija je da je potpisan akt o oduzimanju licence Besa transu,” piše RTL.

VIDEO Detalji strašne tragedije u Bugarskoj, ljudi su iskakali iz zapaljenog autobusa: Slika je zastrašujuća, zastrašujuća. Nikada prije nisam vidio tako nešto

Najnovije

Još iz rubrike