-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Svijeće za Vukovar i Škabrnju gore diljem zemlje: Spektakularni prizori s mora,...

Svijeće za Vukovar i Škabrnju gore diljem zemlje: Spektakularni prizori s mora, u malome mjestu ime grada heroja ispisali vatrenim slovima

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje već je počelo u cijeloj Hrvatskoj. U gradovima diljem zemlje građani pale svijeće za grad heroj, a u Crikvenici je obljetnica obilježena i bakljama.

Diljem Hrvatske građani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U Crikvenici su građani obljetnicu obilježili i paljenjem baklji.

Osim iz Crikvenice, spektakularni prilozi stižu i iz Ciste Velike, točnije brda iznad zaseoka Mandići. Tamo su građani su s više od 600 vatrenih kugli ispisali Vukovar s vodotornjem u sredini. Toranj je visok oko 80 metara, a širok 300. Sve je počelo 2013. godine kada je nekolicina domaćih mladića iskrčila neprohodni teren i konopom skicirala Vukovar. U organizaciju se uključila i Udruga KUŠU Cista Velika. Vatrene su kugle napravljene od smjese pepela i nafte.

Svijeće za Vukovar pale se Osijeku

Kod crvenog fiće svijeće su zapalili i igrači NK Osijek s trenerom Nenadom Bjelicom.

Screenshot

I Zagrepčani zapalili svijeće

Screenshot

Obljetnica se obilježava u Rijeci

Screenshot

Svijeće zapaljene i u Dubrovniku

Screenshot

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan javio je da je na početku Vukovarske ulice prigodno postavljena tri metra visoka maketa Vodotornja.

”Izradili su je učenici Obrtničko-tehničke škole u Splitu, podjednako dizajneri, stolari i električari. Građani su već počeli kod makete donositi svijeće, u sklopu manifestacije pod nazivom ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’, a koja je prije dvije godine krenula niz Vukovarsku ulicu u Splitu.

Foto: Grad Split
( službena stranica) Facebook

Foto: Grad Split (službena stranica) Facebook

Najmasovniji događaj u znak sjećanja na herojsku obranu Vukovara održat će se u četvrtak. Torcida će u povorci iz Vukovarske ulice u 19 sati i 50 minuta krenuti do murala koji su udaljeni dva kilometra”, izvijestio je Kaštelan, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike