1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Grad heroj 30 godina, Penava: Noć uoči ogromne grozote, ratnih zločina i...

Grad heroj 30 godina, Penava: Noć uoči ogromne grozote, ratnih zločina i sveg drugog… Doista se ta težina osjeća u zraku

U Vukovaru gdje je obilježavanje kod vukovarske bolnice već počelo, građani iz cijele zemlje stižu cijeli dan. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je okruženje bolnice i danas jako asocira na događaje od prije 30 godina.

”Posljednju noć u slobodnom Vukovaru, noć uoči ogromne grozote, ratnih zločina i sveg drugog što se dogodilo. To ima jednu vrlo jako emotivnu boju, teško je za doživjeti, ali zato i prođe onako dostojanstveno kako treba. Doista se ta težina osjeća u zraku”, rekao je Penava, piše RTL.

Penava očekuje da će sutra u Vukovaru biti puno ljudi.

”Nek bude i Vukovar pokazatelj za dane i mjesece pred nama. Neka bude relaksirano. Svatko tko ima problema, tko se osjeća nesigurno, tko misli da mu je zdravlje ugroženo naravno neka ostane kod kuće. Nek upali lampion u okviru svog prozora. Svi drugi su naravno pozvani u Vukovar. Siguran sam da će nas biti. Sutra pandemija ne treba dominirati zrakom iznad Vukovara”, smatra vukovarski gradonačelnik.

Penava je rekao kako 30 godina nakon što je Vukovar razoren, nakon što je izgubljeno tisuće života, da najodgovorniji nisu kažnjeni. Po njemu je to jedan veliki krimen, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike