4.8 C
Zagreb
Naslovnica Tech Anketa TikToka: Jedan od 50 tinejdžera sudjelovao u opasnom online izazovu

Anketa TikToka: Jedan od 50 tinejdžera sudjelovao u opasnom online izazovu

U pokušaju da poboljša otkrivanje i spriječi opasne online izazove, platforma TikTok je provela anketu koja je ispitivala online iskustvo tinejdžera na mrežama i pokazala je da je jedan od pet tinejdžera sudjelovao u nekom online izazovu, jedan od 50 u “rizičnom i opasnom”, a tek jedan od 300 u “zaista opasnom”, prenosi BBC.

Prošle godine je izazov “razbijanja lubanje” podijeljen na platformi TikTok rezultirao povredama, a ove godine liječnici upozoravaju na rizik po život i tijelo od “izazova sa sandukom za mlijeko“, koji je pozvao korisnike da se penju na piramide napravljene od plastičnih kašeta, odnosno sanduka.

Ali online izazovi također mogu biti pozitivni i promovirati vrijedne stvari, primjećuju stručnjaci, i navode primjer “izazov kante leda” koji je pomogao da se podigne svijest o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS), prenosi BBC.

Anketa o efikasnim odgovorima u obrazovanju o prevenciji opasnih online izazova uključila je nastavnike, roditelja i 5.400 djece od 13 do 19 godina u Velikoj Britaniji, SAD, Njemačkoj, Australiji, Italiji, Brazilu, Meksiku, Indoneziji, Vijetnamu i Argentini.

TikTok je priopćio da će tehnologija koja “upozorava sigurnosne timove na iznenadno povećanje sadržaja koji krši sadržaj u vezi s hashtagovima” biti proširena, kako bi uhvatila i potencijalno opasno ponašanje.

Na primjer, ako je hashtag kao što je #foodchallenge, koji se obično koristi za dijeljenje recepata, iznenada primijetio porast zanimanja koji je očigledno u vezi s video snimkama koja krše pravila kompanije, sigurnosni tim bi to istražio, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike