5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Velikogorički vatrogaci došli ugasiti požar, dočekao ih užas: U kući se nalazila...

Velikogorički vatrogaci došli ugasiti požar, dočekao ih užas: U kući se nalazila plinska boca, ali i meci…

Opasnu intervenciju gašenja vatrene stihije imali su danas u popodnevnim satima pripadnici velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe. Naime, oko 14 sati došlo je do izbijanja požara u drvenoj kući u Dugoj ulici u Kozjači na velikogoričkom području. Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su se susreli s nizom opasnosti.

– U požaru drvene kuće koji je bio u razbuktaloj fazi, nalazila se plinska boca, ali i meci koji su onemogućili pristupanje gašenju požara unutarnjom navalom. Sva eksplozivna sredstva kao što s meci, predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okruženju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar i neposredno se približiti unutrašnjosti objekta te u konačnici ući u objekt i ugasiti vatru – kažu iz velikogoričkog JVP-a.

Ujedno pozivaju građane na odgovornost i na razumijevanje ozbiljnosti držanja oružja u kući na siguran način te u skladu s propisima.

– Jedna od vrlo otežavajućih okolnosti koja oduzima vrijeme (kad je ono najbitnije ) je svakako nedostatak sredstva za gašenje – primjer je nadzemni hidrant koji je bio zatrpan drvima. Time je značajno zakomplicirana dobava vode koja je iznimno važna u svojoj pravovremenosti. Molimo vas, budite oprezni, odgovorni i savjesni građani, zaštite sebe i druge! – apeliraju velikogorički vatrogasci koji su ujedno objavili niz fotografija s intervencije.

Prema prvim informacijama iz PU zagrebačke, policijski očevid je pokazao da je uzrok požara pregrijavanje ispušne cijevi na kruta goriva nakon čega su se zapalile daske i krovište. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike