5.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Iskoristila psihički bolesnu ženu za koju se brinula i ukrala joj više...

Iskoristila psihički bolesnu ženu za koju se brinula i ukrala joj više od 90 tisuća kuna

Žena (44) iz područja Vrbovca pravomoćno je osuđena jer je psihički bolesnoj ženi smještenoj u njezinoj udomiteljskoj obitelji uzela 91.100 kuna.

Sutkinja je 44-godišnjakinju zbog prijevare osudila na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da prevarenoj ženi novac vrati u roku od tri godine od pravomoćnosti presude. Znači, ona mora vratiti 91 100 kuna do kraja 2024. Proglašena je kriva jer je, “znajući da štićenica u njezinoj udomiteljskoj obitelji raspolaže većom ušteđevinom u iznosu od 57.500 kuna, koji novac joj je povjerila na čuvanje, te da svaki mjesec prima mirovinu od 3100 kuna, kao i da ima psihičkih problema, iskoristila njezino psihičko stanje i nemogućnost samozaštite te zlorabila njezino povjerenje”, piše Danica.hr.

U pravomoćnoj presudi stoji da je “novčani iznos od 57.500 kuna uzela je i za sebe zadržala, a jednom prilikom joj priopćila kako ga je posudila jer joj je navodno bio potreban za suprugovu operaciju oka te joj to lažno predočila, a sve kako bi ista bila mirna da će joj ga uredno vratiti, iako je znala da to nije istina”.

Ona je, osim stoga, svaki mjesec s njezina računa na bankomatima pod istim izgovorom za svoje potrebe bez dozvole dizala i zadržavala njezinu mirovinu, umjesto da je ista temeljem trajnog naloga otvorenog za tu potrebu u banci u iznosu od 2400 kuna prosljeđivana Centru za socijalnu skrb.

– Zbog toga je kod Centra nastao dug za štićenicu u iznosu od 33.600 kuna za svrhu smještaja u udomiteljstvu. Time je štićenicu oštetila za ukupan iznos od najmanje 91.100 kuna – piše u pravomoćnoj presudi. Pravomoćno osuđena 44-godišnjakinja je kućanica sa završenom osnovnom školom, a imala je registriranu udomiteljsku obitelj, a prijavu protiv nje podnio je mjerodavni Centar za socijalnu skrb nakon što je shvatio što se događa, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike