6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Gradska groblja objavila: Bez COVID potvrde ili negativnog testa neće se moći...

Gradska groblja objavila: Bez COVID potvrde ili negativnog testa neće se moći ni na sprovode

Na zagrebačkim gradskim grobljima primjenjivat će se nova pravila vezana uz COVID potvrde. Naime, podružnica Gradska groblja objavila je da sve stranke, posjetitelji, poslovni partneri, osobe koje su angažirane za obavljanje određenih poslova i druge osobe koje dolaze po bilo kojoj osnovi da se radnim prostorijama, odarnicama, mrtvačnicama te Maloj i Velikoj dvorani na Krematoriju može pristupiti isključivo uz predočenje jednog od sljedećih dokumenata:

– Važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativnom PCR testu

– Liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti COVID-19 (ne stariji od 12 mjeseci)

– Negativan PCR test na COVID-19 (ne stariji od 72 sata)

– Negativan BAT test na COVID-19 (ne stariji od 48 sati)

Osim toga, potrebno se pridržavati sljedećih nužnih epidemioloških mjera:

– Izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru

– Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i najmanje 1,5 metar na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski

– Ograničenje broja osoba na otvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 100 osoba na jednom mjestu

– Ograničenje broja osoba u zatvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 50 osoba na jednom mjestu

– Na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni, sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Isto obavještavaju i iz Udruge posmrtna pripomoć.

“Odluka se odnosi na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare, fotografe… Bez valjane potvrde oni neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja. Isto vrijedi i za posjetitelje.Naime, prema spomenutoj odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru. Sukladno tomu, u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja također uz predočenje Covid-19 potvrde. Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta te bez pristupa odru, poručili su nam iz Gradskih groblja Zagreb”, ističu u udruzi, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike