4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sjećate se djelatnika Hitne koji je objavio u kojim uvjetima rade? Ukazao...

Sjećate se djelatnika Hitne koji je objavio u kojim uvjetima rade? Ukazao na nepravilnosti i pred otkazom je, kolege ga podržali

Iako su i dosad mnogi medicinari u borbi za jednaka prava i bolje radne uvjete bili svom kolegi Tomislavu Petrušiću, djelatniku Zavoda za hitnu medicinu BBŽ podrška iz sjene, čini se kako je Petrušić sada dobio neskrivenu potporu svojih kolega s imenom i prezimenom.

U petak je obajavljena vijest da je Petrušić posljednjih dana javno na svom Facebook profilu prozvao nadređene za pogodovanje pojedinim kolegama na štetu drugih, a osim svog mišljenja, javno je objavio i odgovore koje je dobio od šefice, ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije. Petrušića je zasmetalo što jedan od kolega radi raspored na način da sebi uzima najbolje plaćene smjene, noćne i blagdane, te što su svojom šutnjom, nadređeni taj njegov pokušaj pogodovanja samome sebi – blagoslovili.

Zbog ukazivanja na nepravilnosti Petrušić je od Zlate Ileković Pejić dobio upozorenje da bi mogao dobiti otkaz, a ubrzo su na vidjelo izašla i pisma koja su jedna liječnica i jedan liječnik također poslali ravnateljici Zavoda Ileković Pejić.

Dopis doktora i doktorice iz ispostave Čazma, kako doznaje Moj portal, jučer su poslani ravnateljici ZZHM BBŽ. Isti taj dan ravnateljica je Petrušića opomenula da bi mogao dobiti otkaz.

Moj portal prenio je dopise koje potpisuju dr. Zvonimir Begić i dr. Arbnore Hamiti Rexha, samo bez imena prozvanog liječnika.

Begić je napisao kako podržav Petrušića, ta da nepravda traje godinama. Ustvrdio je da zbog takvih nepravdi mladi doktori ne žele doći raditi u BBŽ.

“U punom obliku podržavam kolegu Tomislava Petrušića u njegovom pokušaju da se ispravi nepravda, a koja po navodima drugih kolega traje već dugi niz godina, a nažalost čim sam došao, osjetio sam tu nepravdu i na svojoj koži. Ovakav način postavljanja rasporeda i nepoštivanja mlađih kolega baca ljagu ne samo na ovu ispostavu, već i na cijeli Zavod za Hitnu Medicinu ove županije. Preuzimam svu odgovornost u podršci kolegi Tomislavu Petrušiću te vas pozivam da, ukoliko bude ikakvih sankcija ili kazni za njega, iste pošaljete i meni”, napisao je Begić.

Hamiti Rexha napisao je da su šutjeli, a stariji liječnici su to iskorištavali.

“Sadašnji mladi kolege, a i oni prijašnji, nisu manje inteligentni, niti manje snalažljivi, znamo osnove matematike, samo smo šutjeli zbog kolegijalnosti prema starijem kolegi koji bi nam trebao biti “uzor” jer su nas učili poštuj starijeg i iskusnijeg od sebe. Očito stariji i iskusniji od nas to dobro iskorištavaju i daju nam “lijepi” primjer kako dalje nastaviti primjenjivati naučeno.

Nadam se da ćemo mi mladi kolege usmjeriti energiju na zbrinjavanje pacijenata, te na korektan i kolegijalan odnos prema pacijentima, a i među sobom bez obzira na godine staža”, napisao je Hamiti Rexha, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike