5.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Priveden šef varaždinskog crvenog križa: Policija ga prijavila da je naplaćivao besplatne...

Priveden šef varaždinskog crvenog križa: Policija ga prijavila da je naplaćivao besplatne usluge korisnicima

Služba kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, dovršila je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, riječ je o Nebojši Buđanovcu, ravnatelju Crvenog križa Varaždinske županije.

Sumnja se da je Buđanovac u svojstvu odgovorne osobe javne ustanove s područja Varaždinske županije, iskoristio svoj položaj i ovlasti, tako da je od 2017. do 2021. godine, pružao usluge stručnog savjetovanja koje se pružaju besplatno u javnoj ustanovi, te ih je naplaćivao većem broju osoba.

Izvršene je usluge naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu. Navedenim radnjama je sebi pribavio materijalnu korist u iznosu od tridesetak tisuća kuna, javlja PU varaždinska.

Po završetku kriminalističkog istraživanja navedeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

“Nažalost, ne smijem davati nikakve izjave”, rekao je danas Buđanovac za spomenuti dnevni list, potvrdivši da je bio priveden.

Inače, uhićeni je šef Crvenog križa u Varaždinu bio poznat kao „dobri duh“ zbog pomoći sugrađanima u kriznim situacijama. O njemu je Večernji prije dvije godine objavio priču u kojoj je govorio o samurajskom kodeksu u kojem piše:

“Štitim slabe i pomažem im da ojačaju. Moj glas je glas istine i razuma u mraku. Tražim ono najbolje u drugima i sebi. Držim obećanja. Svoje štićenike branim vlastitom čašću. Nisam ničije vlasništvo i ne posjedujem nikoga. Ispravno djelovanje važnije mi je od mojih želja i strahova,” prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike