8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ima i poštenih policajaca: Neki bi poslušali šefa i skočili s 8....

Ima i poštenih policajaca: Neki bi poslušali šefa i skočili s 8. kata; COVID potvrde šaljemo na Ustavni sud

Sindikat policijskih službenika oglasio se prvi put u večernjim satima:

“Eto kao što to inače biva u našem sustavu uputa za sutrašnji dan došla je mnogima nakon radnog vremena, stoga savjetujemo svima da dođu sutra na vrijeme na posao i upoznaju se s ovom uputom te postupe na traženi način.

Budući da ima načelnika koji prijete našim kolegama suspenzijom ili otkazom ako sutra ne dođu s testom, iako uputu prilikom izdavanja takvih “zapovjedi” nisu ni dobili, molimo da nam isto prijavite i reagirat ćemo jer očito neki načelnici smatraju da je MUP njihova privatna tvrtka i da se mogu ponašati na takav način. To što bi oni poslušali svog šefa da im kaže da skoče s 8. kata i ne bi uopće preispitivati takav zahtjev jer jedino tako mogu i opstati na toj funkciji ne znači da svi moraju funkcionirati na takav način.

Ako vas šefovi ne puste na posao ili ne upoznaju s uputom i ne dozvole da učinite kako se od vas to zahtjeva uputom nazovite 192 i tražite daljnje postupanje policije kako bi imali dokaz da ste došli na posao i kako kasnije ne bi bilo onako kako to šef napiše u izvješću. Razgovori s OKC policije se snimaju pa ćete kasnije imati i dokaz, ako ne daj Bože dođe do kakvog postupka.

Danas ćemo predati Ustavnom sudu RH prijedlog za ocjenu suglasnosti sporne Odluke Stožera civilne zaštite RH s Ustavom RH i zakonom jer smo odvjetničkom društvu TUS & GRŽIĆ dali punomoć o čemu ćemo vas obavijestiti narednom objavom.

Malo poslije su objavili:

SINDIKAT UPUTIO USTAVNOM SUDU RH PRIJEDLOG ZA OCJENU SUGLASNOSTI ODLUKE STOŽERA CZ RH S USTAVOM RH

Kako smo i obećali, budući da sutra 16. 11. 2021. godine stupa na snagu Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, klase: 810-06/20-01/7, urbroja: 511-01-300-21-452 od 12. 11. 2021 godine, putem odvjetnika Ivana Gržića iz odvjetničkog društva TUS & GRŽIĆ podnijeli smo danas 15. 11. 2021. godine prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti navedene Odluke s Ustavom Republike Hrvatske.

U prilogu objavljujemo punomoć Sindikata policijskih službenika, Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH odvjetničkog društva TUS & GRŽIĆ i dokaz o slanju pošiljke od HP-a.

U kasnijim večernjim satima objavili su:

Sindikat je u posjedu bagateliziranja i direktnog kršenja Odluke Stožera civilne zaštite RH od strane samog vrha Ravnateljstva policije i čelnika PU zagrebačke.

Je li ovo onda znači da sutra nitko ne treba poštivati navedenu odluku Stožera civilne zaštite RH i hoće li se ona primjenjivati selektivno ili prema svima jednako?

Je li ova odluka Stožera civilne zaštite RH donesena radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19 ili je ona sukladno ovoj uputi Ravnateljstva policije indirektni poziv na cijepljenje pa samom činjenicom što se cijepite prvom dozom više ne trebate niti test niti EU digitalnu COVID potvrdu?

Najnovije

Još iz rubrike