1.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vojska ponovo podiže šatore ispred ispred KB-a Dubrava

Vojska ponovo podiže šatore ispred ispred KB-a Dubrava

Hrvatska vojska danas je započela s postavljanjem šatora ispred Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, javljaju iz MORH-a. Radi se o samoodrživom ekspedicijskom kampu s 25 grijanih šatora opremljenih s 200 kreveta za smještaj pacijenata.

Za postavljanje šatora je angažirano 65 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i 25 motornih vozila od čega su četiri transportna, 18 teretnih i tri radna stroja. Ministar Mario Banožić je u priopćenju rekao kako vojska od početka pandemije pomaže civilnim institucijama i građanima.

“Ponovno će se aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava”, poručio je i dodao: “Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske što su uvijek na raspolaganju i spremni su suočiti se sa svim izazovima koji se pred nama nalaze”.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija, javljaju iz MORH-a.

Dodaju kako su pripadnici te Bojne od ožujka 2020. godine do danas pružali pomoć zdravstvenim i civilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike