4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Dolazi vlažno i neugodno vrijeme: Uz kišu i oblake, čekaju nas i...

Dolazi vlažno i neugodno vrijeme: Uz kišu i oblake, čekaju nas i niske temperature

Ciklonalna aktivnost u Sredozemlju donosi u naše predjele vlažno i neugodno vrijeme, osobito uz obalu. Uz jugozapadno strujanje, oblaci stižu i nad ostatak zemlje.

Tako će nedjeljno prijepodne biti oblačno i prohladno. Najnepovoljnije vrijeme očekuje se u srednjoj, a osobito u južnoj Dalmaciji. Uz jako jugo i lokalno izražene pljuskove može pasti i veća količina kiše. U gorju, duž Posavine, Banovine i u Slavoniji slaba i povremena kiša, bez značajnijih količina.

Glavnina kiše ispadat će se u noći i prijepodne. Nakon još sporadične kiše u rano popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ostatak dana bit će oblačno. Uz najviše desetak Celzijevih stupnjeva i slab sjeverac ostat će svježe.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu današnje popodne proteći će bez kiše i uz promjenjivu naoblaku. Očekujemo također uz slab sjeveroistočnjak i raskidanje naoblake na istoku. Ostaje svježe, mnogima i prohladno uz najvišu temperaturu oko 11 °C.

Popodne u Dalmaciji slijedi smirivanje vremena. Pljuskovi i kiša bit će sporadični, većinom na otocima i na jugu uz najviše oblaka, a djelomično će se i razvedriti. Uz umjereno jugo, na krajnjem jugu s jakim udarima, temperatura se neće odviše mijenjati.

Na sjevernom Jadranu okreće na buru koja će popodne jačati na umjerenu, pod Velebitom i jaku. Neće biti još posve stabilno. Vjerojatnost za mjestimičnu kišu je većinom u gorju, lokalno i na Kvarneru. Ipak, očekuju se i dulja sunčana razdoblja. Najviša temperatura bit će između 15 °C i 18 °C, u gorju svježije oko 11 °C.

IDUĆI TJEDAN

Novi tjedan na kopnu počinje uz sunce, a nastavlja se od utorka uz oblake. Kiša se prvo očekuje u gorju, sredinom tjedna i drugdje. Danju će temperatura porasti do 10 °C, ali prema kraju tjedna će jutra biti sve hladnija.

I na moru će ponedjeljak biti sunčan uz buru, samo bi otoci mogli dobiti malo kiše. Onda od utorka vrijeme opet po jugu, nestabilno uz sve češće pljuskove. U petak s novom epizodom bure slijedi razvedravanje.

Dakle, pred nama promjenjiv tjedan s temperaturama oko prosjeka za ovaj dio studenog. Zadnja dekada mjeseca, čini se, sprema hladnije vrijeme, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike