4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ovo je jedini hrvatski grad bez trgovine i to već tjednima! Stanovnici...

Ovo je jedini hrvatski grad bez trgovine i to već tjednima! Stanovnici su ogorčeni

U Hrvatskoj trenutno postoji grad u kojem nema niti jedne trgovine! Čabar u Gorskom kotaru prije nekoliko tjedana izgubio je svoj lokalni Konzum, jer je u skladištu planuo požar.

Konzum je od trenutka požara zatvoren, nema nikakve bitnije aktivnosti oko ponovnog otvaranja. U niti jednom drugom prostoru nije nađena zamjena, a dva-tri sata rada koliko u prijepodnevnim satima u središtu Čabra boravi pokretna trgovina Sial iz susjednog Prezida je ipak premalo, javlja Novi list.

Stanovnici su ogorčeni, pogotovo stariji mještani Čabra koji baš i ne mogu do automobilom petnaestak minuta udaljenog Prezida ili još nešto udaljenijeg Gerova.

”Stanje s trgovinama je u svim većim mjestima naše lokalne samouprave dobro, osim u Čabru. A baš tu su nam škola, vrtić, gradska uprava… Apelirao bih i ovim putem na odgovorne u Konzumu da reagiraju. Znamo da su jaka tvrtka koja bi u kratkom roku mogla sanirati problem, tim više što je požar zahvatio manji dio prostora, točnije skladište, dok je prostor u kojem su police ostao neoštećen. Iskreno se nadam da će odgovorni pokazati razumijevanje te da za predstojeće blagdane Čabar kao središnje mjesto ovog područja neće ostati bez trgovine”, rekao je gradonačelnik Antonio Dražović.

Pregovara se s drugim trgovcima koji su zainteresirani, no ukoliko prihvate mogli bi, trgovinu otvoriti u roku od dva mjeseca, kazao je Dražović.

Istaknuo je kako će Grad Čabar sa svoje strane učiniti sve što je moguće da središnje mjesto ove lokalne samouprave iznova dobije trgovinu, možda čak i dvije, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike