1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno HDSSB-ov prvi prebjeg u HDZ završio u zatvoru. Tko je sljedeći?

HDSSB-ov prvi prebjeg u HDZ završio u zatvoru. Tko je sljedeći?

HDSSB se oglasio na fb-u povodom uhićenja njihovog bivšeg člana Tomislava Petrica:

HDSSB-ov PRVI PREBJEG U HDZ ZAVRŠIO U ZATVORU! TKO JE SLJEDEĆI?

Osim bivše ministrice Gabrijele Žalac, u istražnom zatvoru završio je i ravnatelj SAFU – Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric.

Petric trenutno obnaša drugi mandat ravnatelja SAFU. Prvi put na tu je dužnost imenovan 2016. godine, a drugi put u travnju 2020. Petric je inače diplomirani inženjer poljoprivrede i danas je član HDZ-a. Međutim ostati će zapamćen po tome što je Petric upravo prva osoba koja je još u prvoj polovini prošlog desetljeća iz HDSSB-a, prebjegao u HDZ. Prije stupanja na dužnost ravnatelja SAFU 2016. godine, dva je mjeseca bio glavni savjetnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU dok mu je na čelu bio HDZ-ov ministar Tomislav Tolušić.

Prema posljednjoj imovinskoj kartici koju je podnio, Petric kao ravnatelj SAFU mjesečno prima plaću u neto iznosu od 15.788,63 kuna. Vlasnik je stana u Virovitici i kuće s okućnicom u Zagrebu procijenjene vrijednosti 1,2 milijuna kuna.
Kako je priopćeno iz Ureda europskog javnog tužitelja, uhićene osobe – Petrica, Žalac i još dvije – sumnjiči se da su počinili kaznena djela u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te u SAFU, Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa EU. Kaznena djela za koja su osumnjičeni, vezana su uz postupke javne nabave informatičkog softvera. Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio im je trideset dana istražnog zatvora”, piše HDSSB.

Najnovije

Još iz rubrike