-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Međimurju otkriven prvi slučaj delta plus varijante

U Međimurju otkriven prvi slučaj delta plus varijante

Ravnateljica međimurskog Zavoda za javno zdravstvo prim. Marina Payerl-Pal, dr. med., rekla je kako je jučerašnji dan bio najcrniji što se tiče novooboljelih od COVID bolesti u Međimurskoj županiji. Od testiranih 616 uzoraka, 60 posto ih je bilo pozitivno, što je brojka od 366 osoba.

– Trend porasta se nastavlja, tako da se odražava na sedmodnevnu i četrnaestodnevnu incidenciju. Sve to se odražava i na stanje u Županijskoj bolnici Čakovec koja trenutno bilježi 50 hospitaliziranih pacijenata, naglasila je i dodala kako će se to odraziti i na broj umrlih kojih je do sada u županiji 309.

– Među delta sojevima koji su dominantni kao uzročnici infekcije, i kod nas je sekvenciran delta soj varijante AY.4.2., što znači da je virulentniji soj u našoj sredini, soj koji se puno brže i lakše prenosi, istaknula je Payerl-Pal.

Jedina opcija za sve nas je cijepljenje, rekla je i dodala kako je Međimurje regija koja je relativno dobro procijepljena i to preko 60 posto, ali to je još uvijek nedovoljno da spriječimo širenje virusa na način kojem trenutno svjedočimo.

– Moram naglasiti da je dobro prošlo cijepljenje trećom dozom. Naći ćemo način kako da olakšamo i ostalima koji se žele cijepiti 3. dozom, kazala je Payerl-Pal i još jednom apelirala na građane da se cijepe, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike