4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović: S Dodikom se dogovorimo za deset minuta; Nisu oni na rubu...

Milanović: S Dodikom se dogovorimo za deset minuta; Nisu oni na rubu sukoba jer nemaju leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati…

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je kazao za Milorada Dodika, na konstataciju zapadnik diplomata koji pokušavaju spasiti BiH s “ruba sukoba”, da je Dodik najveći problem u toj zemlji:

“To je laž. Nisu oni na rubu sukoba jer nemaju leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati… Milorad Dodik je katkad neobuzdan i problematičan, ali on je zadnji problem u Bosni i Hercegovini, a posebno iz perspektive bosanskohercegovačkih Hrvata. Uopće ne znam zašto se spominje Dodika. S Dodikom se dogovorimo za deset minuta, i to ne o podjeli Bosne, nego o uređenju Bosne.”

Rekao je dalje da Dodik predstavlja srpski narod u BiH:

“Nećeš ga izbaciti tim prijetnjama, kao niti Čovića dok je to što jest. On je predsjednik HNV-a, HDZ-a, to je što jest. Isto vrijedi i za Bakira Izetbegovića. Dok je to što jest. Mada, njegova pozicija unutar bošnjačkog naroda nije toliko prominentna kao ove dvojice među Srbima i Hrvatima, ali je sugovornik.”

Dodik je Milanoviću inače došao u posjet, na razgovor, samo dan prije dolaska posebnih izaslanika EU-a i SAD-a u Sarajevo u posebnu misiju u BiH, prenosi RTL.

VIDEO Milanović: Nadam se da Rafale nećemo dobiti na klocnama bez goriva; Možda jesam za psihijatriju, ali za šefa Klinike; Možda zatraži ostavku Pape; Stanje vojnih objekata “jedan kriminalni nemar”

Najnovije

Još iz rubrike