1.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mađar (24) brutalno silovao djevojku: Izručen je Hrvatskoj i osuđen na četiri...

Mađar (24) brutalno silovao djevojku: Izručen je Hrvatskoj i osuđen na četiri i pol godine

Mađarski državljanin Z.D. (24) pravomoćno je, prema odluci Vrhovnog suda, osuđen na četiri i pol godine zatvora. Tim je Vrhovni sud potvrdio nepravomoćnu presudu, koju je u studenom prošle godine donio Županijski sud u Rijeci.

No dio nepravomoćne presude, koji se odnosio na naknadu troškova sudskog postupka je ukinut te će se o tome ponovo odlučivati. U kaznu je Z.D. uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru u kojem je od kada je u veljači 2020. uhićen u Mađarskoj te izručen Hrvatskoj. U svojoj matičnoj zemlji uhićen je temeljem europskog uhidbenog naloga koji je za njim raspisala Hrvatska zbog silovanja.

”Optuženik je osuđen jer je u ljeto 2018. noću prišao nepoznatoj djevojci i na silu pokušao s njom izvršiti spolni odnošaj. Žrtva se opirala i zvala pomoć. Udaljio se, ali se za par minuta vratio s tupim predmetom. Udario je žrtvu u glavu pa je pala na tlo. Zbog jake boli uslijed zadobivene teške tjelesne ozljede glave nije mogla pružiti otpor. Optuženik je otkopčao njene hlače i izvršio spolni odnos”, priopćio je Vrhovni sud.

”Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će kazna na koju je optuženik osuđen ispuniti svrhu kažnjavanja. Olakotnim je cijenjeno da je optuženik djelo počinio kao mlađi punoljetnik (rođen 1997.). U potpunosti je priznao počinjenje djela. Otegotnim je cijenjena prijašnja osuđivanost (zbog imovinskih kaznenih djela)”, naveo je Vrhovni sud u obrazloženju svoje odluke, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike